РАЗБИРАЊЕ трговскиот биланс

ganifx/ ноември 7, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Во принцип, трговскиот биланс / Биланс на трговија (БОТ) е разликата помеѓу разликата помеѓу вкупниот број на извозни производи и услуги од земјата со вкупен производи и услуги се увезуваат во земја. За олеснување на пишување, тогаш па натаму ние се однесуваат како ботови Трговско салдо. Бот е најголем во подготовката на билансот на плаќања или тековна сметка, која е број…

ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ ЗА ЕКОНОМСКИ

ganifx/ ноември 7, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Вториот е фундаментално објавувањето на официјалните податоци од владата. Овој податок е нумерички – Бројките објавени од било кој во одреден период на време во кое тие податоци се користат од страна на учесниците на пазарот да се донесе одлука да се купи или продаде валутата во прашање. Можеме да видиме порака распоред на економски податоци во многу економски сајтови. Еден од нив forexfactory.com. Тука можеме да видиме на податоци…

ВИД – АНАЛИЗА НА ОСНОВНИТЕ

ganifx/ ноември 7, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Во суштина, во основите може да се класифицираат во две групи : 1. Основните произлегуваат од коментари или мислења на релевантните претставници на економската политика. 2. Кои произлегуваат од основните статистички податоци. Коментари или официјална изјава може да се подели 2 случај : 1. Коментари стан воинствениот bernadakan дека сите коментари се позитивни или оптимист за економската состојба на земјата. 2. коментари…

АНАЛИЗА ЗАКЛУЧОК Интермаркет

ganifx/ ноември 7, 2017/ корелација/ 0 коментари

Од некои од претходните рецензии, како основа за Интермаркет анализа во forex пазар може да се заклучи: Ако капки Дау, индексот Никеи исто така, падна. Во прилог на својата позитивна корелација меѓу светските берзи, исто така, бидејќи американската економија е тесно поврзана со Јапонија. Ако на индексот Никеи падна, USD / JPY, исто така, ослабени или зајакнат JPY, и обратно, ако Никеи на валута долари…

Долари CAD ОДНОСИ И НАФТЕНИ

ganifx/ ноември 7, 2017/ корелација/ 0 коментари

Односот помеѓу злато и самиот американскиот долар има тенденција да имаат негативна корелација. Традиционално кога глобалната економија е во пораст, Инвеститорите се заинтересирани да купат американски долари и продаваат злато, и обратно. Американскиот долар и јапонскиот јен, исто така, сега, се смета за безбедно-рај валута и тоа е еден прилично безбедно инвестиции алатка. сурова нафта, или често се нарекува "црното злато"…

ОДНОСОТ принос и ВАЛУТА

ganifx/ октомври 30, 2017/ корелација/ 0 коментари

Принос обврзници може да се користи како показател на берзата. принос од американските обврзници укажува на состојбата на пазарот на капитал во САД, со што се одразува на побарувачката за американската валута. Банка каматни стапки одразуваат инфлацијата. Доколку каматните стапки се зголеми, обврзници се зголеми и цените на обврзниците падна. Зголемување на каматните стапки на Народна банка ќе предизвика девизен курс зајакнатата. Значи зголемувањето на обврзници (или…

Ефектот на пазарот на обврзници

ganifx/ октомври 30, 2017/ корелација/ 0 коментари

Во моментов на пазарот на обврзници е еден од клучните дел од системот на глобалните финансиски пазари, и секогаш загриженост forex трговци. А обврзници е доказ дека инвеститорите се согласија да обезбеди заем средства на владата на земјата (за државни обврзници и државни обврзници) или правно лице (да се поврзат на компанија или институција), по истекот на рокот и стапка…

ВРСКАТА МЕЃУ индексот и девизен курс

ganifx/ октомври 30, 2017/ корелација/ 0 коментари

Како што беше малку споменати во претходните дискусии , берзански индекс, кои имаат многу блиски односи со валута, особено за земја со голем индекс и често се тргува валута. Основниот принцип на анализа Интермаркет во светските финансиски пазари, постои 3 инструмент кој влијаат едни на други, односно индексот на цената на акциите, цена и принос обврзници (државни обврзници или обврзници…

Берзански индекс ВО СВЕТОТ

ganifx/ октомври 30, 2017/ корелација/ 0 коментари

Во секоја земја во одредени области се обично важно берзански индекс, кој е референца или водич инвеститори во анализа или ликвидација план. Некои важни индекс светот акции за да се смета како главен индикатор е: 1. Дау Џонс индустриски просек (DJIA, или Dow Jones) – САД Дау Џонс индексот е клучен показател кој претставува 30 компанијата…

АНАЛИЗА РАЗБИРАЊЕ Интермаркет

ganifx/ октомври 30, 2017/ корелација/ 0 коментари

Во светот на акции со кои се тргува многу инструмент , како девизен курс, индекс , акции . Секој инструмент е поврзан со еден на друг. Овие односи, често се нарекува Интермаркет. Интермаркет значајни односи и интеракциите помеѓу различни типови на пазари со секој трговски инструмент. движењето на цените на различни видови такви пазари влијаат едни на други, на пример, меѓу пазарот на акции и стоковите пазари,…