категорија Архива: фундаментална анализа

РАЗБИРАЊЕ трговскиот биланс

ganifx/ ноември 7, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Во принцип, трговскиот биланс / Биланс на трговија (БОТ) е разликата помеѓу разликата помеѓу вкупниот број на извозни производи и услуги од земјата со вкупен производи и услуги се увезуваат во земја. За олеснување на пишување, тогаш па натаму ние се однесуваат како ботови Трговско салдо. Бот е најголем во подготовката на билансот на плаќања или тековна сметка, која е број…

ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ ЗА ЕКОНОМСКИ

ganifx/ ноември 7, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Вториот е фундаментално објавувањето на официјалните податоци од владата. Овој податок е нумерички – Бројките објавени од било кој во одреден период на време во кое тие податоци се користат од страна на учесниците на пазарот да се донесе одлука да се купи или продаде валутата во прашање. Можеме да видиме порака распоред на економски податоци во многу економски сајтови. Еден од нив forexfactory.com. Тука можеме да видиме на податоци…

ВИД – АНАЛИЗА НА ОСНОВНИТЕ

ganifx/ ноември 7, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Во суштина, во основите може да се класифицираат во две групи : 1. Основните произлегуваат од коментари или мислења на релевантните претставници на економската политика. 2. Кои произлегуваат од основните статистички податоци. Коментари или официјална изјава може да се подели 2 случај : 1. Коментари стан воинствениот bernadakan дека сите коментари се позитивни или оптимист за економската состојба на земјата. 2. коментари…

Корелација на каматните стапки и девизен

ganifx/ октомври 29, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Karena kita melakukan aktifitas jual- beli mata uang pasti ada hubungannya dengan tingkat suku bunga. Mata uang bergantung dan bergerak pada nilai suku bunga karena hal itu menentukan arus perputaran perekonomian global (flow of global capital) ke dalam dan keluar di suatu negara. Suku bunga juga mampu menarik perhatian dari para investor dan pelaku pasar lainnya. Mereka lebih meminati berbisnis di

РАЗБИРАЊЕ НА СТАПКА НА РЕФЕРЕНТНИ

ganifx/ октомври 29, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Pengertian sederhananya seperti ini, nilai dari tingkat suatu suku bunga atau interest rate membuat perputaran uang pada dunia forex. Dengan kata lain pasar forex bergerak karena reaksi pasar terhadap nilai suku bunga pada setiap mata uang yang diperdagangkan. Suku bunga pada mata uang merupakan salah satu faktor terbesar dalam menentukan nilai patokan harga, termasuk nilai mata uang. mengetahui dan mencari tahu

РАЗБИРАЊЕ НА Фундаментална анализа

ganifx/ октомври 16, 2017/ фундаментална анализа/ 0 коментари

Setelah sebelumnya banyak dibahas mengenai analisa teknikal maka kali ini kita akan membahasa analisa fundamental. Ако во нашата техничка анализа алатки обично се користи или форма на индикатори и други алатки, тогаш во оваа фундаментална анализа обично ние почесто ќе забележи економски податоци од засегнатата земја, karena setiap ada release news akan sangat berpengaruh dengan naik turunnya mata uang negara yang