категорија Архива: конвергенција дивергенција

водич за да дознаете индикатор конвергенција дивергенција индикатори .pengertian forex и како да се дефинира отворена положба и затворена позиција на трговијата

Стохастички дивергенција пример со надолен тренд

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Овој пат ние ќе се даде пример за тоа како состојба во отворена положба дивергенција во одредување тренд, со комбинација на светилник моделите и стохастички. Во примерот подолу ќе им даде пример на валута GBP USD на Н1 временска рамка . Во детали, сликата се добива како на сликата подолу. 1. На прв поглед можеме да видиме тренд што се случува е надолу тренд…

Стохастички дивергенција пример со uptrend

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Овој пат ние ќе се даде пример за тоа како состојба во отворена положба дивергенција во зголемување на трендот, со комбинација на подвижни просеци и стохастички. Во примерот подолу, ние ќе им даде пример за тоа евра JPY валута на рамка Н1 време . Во детали, сликата се добива како на сликата подолу. 1. На прв поглед можеме да видиме тренд што се случува е…

Детектира на Стохастички конвергенција дивергенција

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Во претходниот дел малку веќе споменавме дека еден од индикаторите што може, исто така, покажуваат никакви симптоми, освен MACD дивергенција е стохастички. Во основа како да се користи на стохастички индикатор е сличен на MACD . Стохастички индикатор се одвиваат со користење на стандардни подесувања. Membacanyapun речиси на ист начин со користење на индикатори MACD дивергенција. Откако ќе ги додадете Стохастички индикатор, тогаш ние ќе mendeksi симптоми дивергенција…

Комбинирање и магистер по MACD дивергенција тенденцијата кон намалување

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Овој пат ние се случува да се даде пример за тоа како состојба во отворена положба дивергенција во одредување тренд , со комбинација на индикатори р 21 и MACD. Во примерот подолу ќе им даде пример на USD EUR на Н1 временска рамка . Во детали, сликата се добива како на сликата подолу. 1. На прв поглед гледаме сегашниот тренд…

Комбинирање и магистер по MACD дивергенција uptrend

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Овој пат ние се случува да се даде пример за тоа како состојба во отворена положба дивергенција во зголемување на трендот, со комбинација на индикатори р 21 и MACD. Во примерот подолу, ние ќе им даде пример за JPY американски долари во рамка Н1 време . Во детали, сликата се добива како на сликата подолу. 1. На прв поглед гледаме сегашниот тренд…

Дивергенцијата ПРИМЕР НА ТРЕНД ДОЛУ

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Овој пат ние ќе се даде пример за тоа како состојба во отворена положба дивергенција во одредување тренд, може да се отвори било кој пар со помош на индикаторот MACD. Во примерот подолу ќе ви даде пример во CAD американски долари на рамка Н1 време . Во детали, сликата се добива како на сликата подолу. 1. На прв поглед гледаме сегашниот тренд…

Дивергенцијата ПРИМЕР НА ТРЕНД UP

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

Овој пат ние ќе се даде пример за тоа како состојба во отворена положба дивергенција во зголемување на трендот, може да се отвори било кој пар со помош на индикаторот MACD. Во примерот подолу, ние ќе им даде пример за тоа евра JPY валута на рамка Н1 време . Во детали, сликата се добива како на сликата подолу. 1. На прв поглед гледаме сегашниот тренд…

PENGERTIAN ПРИБЛИЖУВАЊЕ дивергенција

ganifx/ јуни 12, 2017/ конвергенција дивергенција/ 0 коментари

По тој повод ќе се разговара за состојбата на конвергенција и дивергенција во повеќе детали. Тоа е се дискутира е многу важно затоа што овие настани често се појавуваат на пазарот и е прилично точни сигнал , особено добар претстојната модел на зголемувањето на надолу или обратно модел тренд промени надолу да се прошетаат. Во едноставни термини оваа состојба дивергенција е симптом, марка…