таг Архива: светилник анализа

BELAJAR Pola светилник три бели ВОЈНИЦИ

ganifx/ јуни 8, 2017/ светилник/ 0 коментари

Kali ini kita akan mempelajari salah satu pola pembalikan dari trend turun menjadi trend naik dengan formasi tiga candlestick lainnya. Setelah sebelumnya kita mempelajari pola Three Black Crows, maka sekarang pola candlestick yang akan kita bahas kali ini adalah pola Three White Soldiers. Pola ini memang jarang sekali kita jumpai di market namun apabila pola ini muncul maka swing trader harus

Фибоначи комбинација со ШАБЛОН нахакан потресе

ganifx/ јуни 2, 2017/ стратегија/ 0 коментари

Овој пат ние ќе се обидеме да се комбинираат анализа помеѓу Нахакан шеми потресе светилник со Фибоначи retacement, за ние да го направи како една од стратегиите отворена положба. Стратегии за да се вклучат комбинација на светилник моделите со Фибоначи retracement е всушност многу едноставна еднаш. Патем Engufing Нахакан модел ние temuai во валута EUR USD на дневна или дневна временска рамка. По својата природа тој модел…

ШАБЛОН АНАЛИЗА НА метеор со Фибоначи

ganifx/ мај 31, 2017/ Фибоначи/ 0 коментари

По тој повод, ние ќе се вклучат и други шема пресврт е Метеор, со Фибоначи retracement. Снимањето ѕвезда е еден од моделите на трендот претходниот тренд пресврт до се падна. Од обликот на црвена свеќа и неговата природа е јасно дека овој светилник има форма и природата на мечешки. Значи дека повлекувањето на Фибоначи се од врвот до дното. Во овој случај,…

Како да го измените Фибоначи retracement

ganifx/ мај 31, 2017/ светилник, Фибоначи/ 0 коментари

Во дискусијата со оваа анализа светилник, ние ќе ги искористиме патарина присутните се Фибоначи retracement. Како што научивме заедно дека Fibonacci retracement на оваа функција е да се измери sebarapa многу на корекција на тренд. Nah, со овој Фибоначи, исто така, ние ќе ги анализира комбинација на пазарот -pola шеми светилник научивме порано. По тој повод ќе биде малку модификација…

Резиме на описот Свеќник TERBENTUKNYA

ganifx/ мај 30, 2017/ светилник/ 0 коментари

1. Transaksi yang terjadi di market / pasar saham atau mata uang merupakan nilai yang terjadi akibat pertarungan antara trader pembeli dan trader penjual. 2. Kenaikan nilai harga suatu saham atau mata uang yang terjadi, sangat dipengaruhi oleh minat beli dari trader pembeli yang biasanya dikenal dengan istilah Bulls. 3. Sementara untuk penurunan nilai harga suatu saham, dipengaruhi oleh minat jual dari

ТРИ Свеќник моделот пресврт ( EVENING STAR )

ganifx/ мај 28, 2017/ светилник/ 0 коментари

Jika sebelumnya kita sudah mempelajari pola -pola reversal baik dengan formasi satu candlestick maupun dua candlestick, maka sekarang kita akan mempelajari pola reversal lainnya dengan formasi tiga candlestick. Еден од моделот на пресврт, кои често се појавува на пазарот е ѕвезда на вечерта. Pola ini dapat diartkian bahwa apabila muncul Evening Star maka kemungkinan akan terjadi perubahan trend dari trend naik, тренд надолу. Пола…

ДВЕ Свеќник моделот пресврт ( мечешки HARAMI )

ganifx/ мај 28, 2017/ светилник/ 0 коментари

Тренд пресврт модел кој многу често се доаѓа на пазарот е мечешки Harami модел, pola ini muncul sebagai indikasi perubahan trend naik yang berubah menjadi trend turun . Bearish harami sendiri terdiri dari 2 различни светилник , првиот е вториот свеќа е нахакан и мечешки. Сопствена Harami значи бремена во Јапонија, yang dapat diartikan formasi kedua candlestick ini mirip seperti ibu

ДВЕ Свеќник моделот пресврт ( мечешки потресе )

ganifx/ мај 28, 2017/ светилник/ 0 коментари

По зборувавме шеми тренд пресврт на овој тренд се сведува на трендот нагоре, па сега ние ќе се разговара за моделот пресврт на претходните трендови се зголеми на трендот надолу, сепак со помош на два светилник моделите. Еден од најчестите пресврт модел што се наметнува е мечешки потресе. Secara visual pola candlestick Bearish Engulfing ini terdiri dari dua buah candlestick. Candlestick pertama bersifat Bullish dan

POLA CANDLESTICK DRAGON FLY

ganifx/ мај 27, 2017/ светилник/ 0 коментари

Pola Dragon Fly ini juga termasuk dalam kategori candlestick Doji yang cukup familiar. Candlestick Dragon Fly ini terbentuk jika harga pembukaan , nilai tertinggi dan harga penutupan posisinya hampir sama , namun mempunyai nilai terendah yang jauh, hal ini bisa dilihat dari ekor yang berada di bawah candlestick yang bentuknya panjang. Secara kasat mata bentuk candlestick ini seperti hurufT ”…

ПОЛА ДОЛГО ДЕГИ

ganifx/ мај 27, 2017/ светилник/ 0 коментари

Pola Long Legged Doji ini merupakan pola yang terbentuk jika sebuah candlestick mempunyai ekor atas dan bawah yang hampir sama panjangnya. Оваа шема е слична на врвовите за предење, и оваа шема Доџи исто така ги рефлектира многуте одлуки донесени од учесниците на пазарот за продажба и купување за време на трговската сесија. Pola Long legged Doji ini mengindikasikan bahwa nilai perdagangan di pasar setara baik ke