BILANCIT TË KUPTUARIT TRADE

Ganifx/ nëntor 7, 2017/ analiza kyçe/ 0 komente

Në përgjithësi Bilanci tregtar / Bilanci i Tregtisë (bOT) është dallimi në mes dallimi në mes të numrit të përgjithshëm të produkteve të eksportit dhe shërbimeve nga një vend me një produkt të përgjithshme dhe shërbimeve të importuara në një vend. Për lehtësinë e shkrimit, atëherë tani e tutje i referohemi si bots bilancin tregtar. Bot është komponenti më i madh në përgatitjen e bilancit të pagesave ose të llogarisë rrjedhëse, i cili është numri…

DATA FUNDAMENTAL EKONOMIKE

Ganifx/ nëntor 7, 2017/ analiza kyçe/ 0 komente

E dyta themelor është shpallja e të dhënave zyrtare nga qeveria. Këto të dhëna janë numerike – Shifrat lëshuar ndonjë periudhë të caktuar kohore, në të cilën këto të dhëna janë përdorur nga pjesëmarrësit e tregut për të marrë vendimin për të blerë ose shitur monedhën në fjalë. Ne mund të shohim orarin lirimin e të dhënave ekonomike në shumë vende ekonomike. Njëri prej tyre forexfactory.com. Këtu ne mund të shohim të dhënat e…

LLOJ – ANALIZA E FUNDAMENTAL

Ganifx/ nëntor 7, 2017/ analiza kyçe/ 0 komente

Në thelb, bazat mund të klasifikohen në dy grupe : 1. rezulton themelore nga komentet apo mendimet e zyrtarëve përkatës të politikës ekonomike. 2. rezultojnë themelor nga të dhënat statistikore. Komentet apo deklaratë zyrtare mund të ndahet në 2 rast : 1. Komentet ngriti agresive bernadakan se të gjitha komentet janë pozitive apo optimist në lidhje me gjendjen ekonomike të vendit. 2. komente…

ANALIZA PËRFUNDIM Intermarket

Ganifx/ nëntor 7, 2017/ korrelacion/ 0 komente

Nga disa nga kritikat e mëparshme, si bazë për analizën Intermarket në tregun e Forex mund të konkludohet: Nëse pika Dow, indeksi Nikkei edhe ra. Përveç korrelacion pozitiv midis tregjeve të aksioneve në botë, edhe për shkak se ekonomia amerikane është e lidhur ngushtë në Japoni. Nëse indeksi Nikkei ra, USD / JPY gjithashtu dobësuar apo forcohet JPY, anasjelltas, nëse Nikkei up monedha USD…

MARRËDHËNIET USD CAD dhe vaj

Ganifx/ nëntor 7, 2017/ korrelacion/ 0 komente

Marrëdhëniet në mes të arit dhe vetë dollarit amerikan ka tendencë që të ketë një korrelacion negativ. Tradicionalisht kur ekonomia globale është në rritje, Investitorët kanë tendencë për të blerë dollarë amerikanë dhe të shesin ari, anasjelltas. dollarit amerikan dhe Yen japonez edhe tani, ka qenë konsideruar si një monedhë e sigurt-strehë dhe kjo është një mjet mjaft i sigurt investimi. naftë bruto, ose shpesh të referuara si "ari i zi"…

YIELD MARRËDHËNIET dhe monedha

Ganifx/ tetor 30, 2017/ korrelacion/ 0 komente

bond Yield mund të përdoret si një tregues për tregjet kapitale. yield-ii obligacioneve SHBA tregon gjendjen e tregjeve të kapitalit të SHBA, duke reflektuar kërkesën për monedhën amerikane. normat e interesit bankare reflektojnë inflacionin. Nëse normat e interesit rriten, rendimentet e bonove të rriten dhe çmimet e obligacioneve të bien. Rritja e normave të interesit të bankës do të shkaktonte kursi i këmbimit valutor u rrit. Pra, në rritje rendimentet obligacioneve (ose…

Efektin e tregun e bonove

Ganifx/ tetor 30, 2017/ korrelacion/ 0 komente

Aktualisht tregu lidhja është një pjesë thelbësore e sistemit të tregjeve financiare globale, dhe gjithmonë një shqetësim tregtarët Forex. Një lidhje është dëshmi që investitorët kanë rënë dakord për të siguruar një fondet e kredisë për qeverinë e një vendi (për obligacionet e qeverisë apo obligacioneve qeveritare) ose një person juridik (të lidhë kompani ose institucion), brenda afatit dhe norma…

MARRËDHËNIET NDËRMJET tregues dhe Forex

Ganifx/ tetor 30, 2017/ korrelacion/ 0 komente

Siç është përmendur pak në diskutimet e mëparshme , se aksioneve indeksi ka një marrëdhënie shumë të ngushtë me monedhën, sidomos për vendet që kanë indeksin kryesor dhe monedhën shpesh tregtuar. Parimi bazë i analizës Intermarket në tregjet financiare botërore, ka 3 instrument reciprokisht ndikojnë njëri-tjetrin, dmth indeksin e çmimeve të aksioneve, çmimeve dhe japin bond (obligacione ose bond…

INDEX aksioneve në botë

Ganifx/ tetor 30, 2017/ korrelacion/ 0 komente

Në çdo vend brenda një zone të caktuar zakonisht gjendet indeksi i rëndësishëm aksioneve cili është një referencë apo udhëzime për investitorët si në analizën dhe planin e likuidimit. Disa Indeksi rëndësishme botërore të bursës të konsiderohet si treguesi kryesor është: 1. Industrial Average Dow Jones (DJIA, ose Dow Jones) – Indeksi Shtetet e Bashkuara Dow Jones është një tregues kyç që përfaqëson 30 kompani…

ANALIZA TË KUPTUARIT Intermarket

Ganifx/ tetor 30, 2017/ korrelacion/ 0 komente

Në botën e tregtare shumë e instrumenteve të tregtuar , si Forex, indeks , aksioneve . Çdo instrument është i lidhur me njëri-tjetrin. Këto marrëdhënie janë quajtur shpesh Intermarket. Intermarket nënkupton marrëdhënien dhe ndërveprimin ndërmjet llojeve të ndryshme të tregjeve me çdo instrumenti tregtare. Lëvizja Çmimi i llojeve të ndryshme tregje të tilla ndikojnë njëri-tjetrin, për shembull, në mes të tregut të aksioneve dhe të tregut të mallrave,…